Cauze Caderea Parului la Femei

Caderea parului la femei poate fi un fenomen foarte greu de acceptat de majoritatea. Totusi, daca intelegi cauzele comune ale acestei conditii poti sa iei masuri pentru a preveni sau a-i reduce duritatea.

Caderea parului la femei Cauzele cele mai obisnuite

Din moment ce organismul femeii actioneaza in mod diferit fata de cel al barbatilor, cea mai obisnuita cauza de caderea parului nu este genetica. Cea mai des intalnita cauza de caderea parului la femei este de fapt de tip hormonal. Schimbarile la nivelul hormonilor, precum cele intalnite in perioada menopauzei, sarcinei, conditiilor glandei tiroide, sau stoparii ori inceperii pilulelor contraceptive sau terapiei de inlocuire hormonala, pot cauza caderea parului temporara la femei.

Cand anumiti hormoni, precum estrogenul si testosteronul, sunt produsi mai rapid sau producerea lor este redusa, anumite schimbari in corp pot conduce la caderea parului femeilor. De exemplu, dupa ce o femeie da nastere unui copil hormonii ei pot intra intr-o faza de odihna in timp ce intregul corp revine la starea de dinainte de sarcina. In acest timp, de obicei intre 3 si 6 luni dupa nastere, femeile pot observa o crestere a procesului de cadere a parului. Din fericire, caderea parului la femei in acest caz este de obicei temporara si tinde sa dispara in aproximativ 12 luni.

Alte cauze de caderea parului la femei

Daca schimbarile hormonale nu sunt responsabile pentru caderea parului, conditia ar putea aparea din cauza tehnicilor de ingrijire a parului, stresului, boala, o dieta nesanatoasa sau in mod ereditar.

Din moment ce majoritatea femeilor petrec mult timp sa-si aranjeze parul, aceasta supra-ingrijire poate fi o cauza comuna a caderii parului. Vopsirea, decolorarea si punerea pe bigudiuri pot dauna foliculilor parului si duc la caderea parului la femei.

Acelasi lucru este provocat si de periajul agresiv, samponarea si purtarea lui in coafuri stranse precum impletiturile sau coada de cal. Stresul si anumite boli precum anemia si infectiile, pot de asemenea duce la caderea parului la femei. Stresul poate conduce la o crestere la circulatia hormonilor prin circuitul sanguin si pot sa cauzeze si probleme cu sistemele organismului responsabile cu cresterea parului. Infectia poate intrerupe operatiile normale ale sistemului corporal si duce la probleme in ceea ce priveste cresterea normala a parului.

O alta cauza comuna de caderea parului la femei este o dieta saraca. Femeile care urmeaza o dieta stricta si slabesc prea repede pot experimenta o cadere temporara a parului, ca si femeile care nu asimileaza destule proteine, zinc, acizi grasi sau vitamine din consumul zilnic de hrana.

In cele din urma, caderea parului la femei se poate datora acelorasi motive ca si la barbati. Chelirea la femei este o conditie ereditara care rezulta dintr-o reactie a testosteronului in organism. Cand testosteronul este transformat in DHT (dihidrotestosteron) compusul ataca foliculii parului si duce la chelire. Desi aceasta conditie este foarte asemanatoarea cu modelul de chelire la barbati, caderea parului la femei este de obicei mai putin severa.