Cauze ale Caderii Parului la Femei

Exista in medie aproximativ 100.000 de fire de par pe capul unui om. Parul este format din foliculi pilosi, radacinile parului. Fiecare fir de par creste aproximativ trei ani, apoi cade si un altul ii ia locul. Pierdem intre 40 si 120 de fire de par zilnic.

DHT

Una din aceste cauze ale caderii parului la femei si barbati este determinata de foliculi pilosi foarte sensibili. Acest fapt are legatura cu dihidrotestosteronul (DHT), produs de hormonul masculin testosteron. Cand DHT este in exces, foliculii reactioneaza iar parul devine tot mai subtire si creste mai putin timp decat in mod normal. Procesul de calvitie este treptat intrucat diferiti foliculi sunt afectati la perioade de timp diferite.

Dezechilibrul sistemului imunitar

Alopecia areata se manifesta in legatura cu dezechilibrul sistemului imunitar. Foliculii pilosi nu sunt deteriorati in totalitate si in majoritatea cazurilor parul se regenereaza in cateva luni. In unul din cinci cazuri, cauza este ereditatea.

Alte cauze ale caderii parului la femei

Unele afectiuni cum ar fi anemia (dereglare a sangelui), boala, stresul (inclusiv pierderile suferite), infectiile micotice, problemele tiroidei precum si tratamentele pentru cancer pot determina caderea parului. Femeile insarcinate sau care au nascut recent pot suferi, de asemenea, de caderea parului.